مقالات

انواع شیشه گیوتینی

انواع شیشه گیوتینی

یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، بحث دشواری در باز و بسته کردن پنچره‌ها است. در اکثر پنجره‌های امروزی، افراد برای باز کردن پنجره مجبور هستند تا با استفاده از دستگیره، آن را به سمت داخل ساختمان باز کنند که این امر ممکن است در خانه‌های کوچک با مشکل مواجه شود چرا که معمولا وسیله ای در جلوی پنجره قرار داشته که اجازه این کار را به ما نمی‌دهد. همچنین، در برخی از اماکن مانند ادارات و یا فضاهای بزرگ، استفاده از پنجره‌های کوچک برای تبادل هوا چندان بازدهی خاصی نداشته و یا باید پنجره برای زمان‌ها زیادی باز بماند.

به همین منظور، مهندسان سازه تصمیم گرفته اند تا با استفاده از وسیله ای به نام پنجره گیوتینی، تمامی‌مشکلات نامبرده در بخش بالا را حل کنند.

در این مقاله از وب سایت مجموعه دکوپارت۱ تصمیم گرفته ایم تا با بررسی پنجره‌های شیشه ای و انواع آن‌ها، شما را در داشتن این نوع پنجره‌ها بیشتر راهنمایی کنیم.

شیشه گیوتینی چیست

شیشه گیوتینی، یا همان پنجره گیوتینی، نوعی از پنجره است که اندازه ان نسبت به دیگر پنجره‌های شیشه ای بزرگتر بوده و از چند تکه شیشه جدا از یکدیگر تشکیل شده است. در این نوع پنجره‌ها، یک تکه از شیشه پنجره به صورت کاملا ثابت نصب شده، و تکه‌های دیگر آن به صورت افقی و به راحتی در حرکت اند. همچنین، در این نوع پنجره‌ها، هر لایه شیشه از یک لولای جداگانه تشکیل شده است تا در هنگام حرکت آن‌ها به یکدیگر برخورد نکنند.

از مهم ترین مکان ‌های مورد استفاده پنجره گیوتینی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پنت‌هاوس و ویلا
  • هتل‌های بزرگ و لوکس
  • استخرها و اماکن تفریحی
  • رستوران و کافی شاپ‌ها
  • ساختمان‌های خصوصی و تجاری

مزایای پنجره برقی گیوتینی نسبت به پنجره ‌های معمولی

به دلیل متنوع بودن کاربرد پنجره گیوتینی، این نوع پنجره‌ها دارای مزایایی نسبت به پنجره‌های معمولی هستند که مهم ترین آن‌ها شامل موارد زیر است:

  1. تهویه هوای بهتر
  2. اندازه بزرگتر نسبت به پنجره‌های معمولی
  3. کم جا تر بودن نسبت به پنجره‌های معمولی
  4. مقاوم در برابر باد و طوفان
  5. استفاده بهینه و مطلوب از فضای بالکن
  6. دارای تنوع رنگی بالا در شیشه‌های پنجره
  7. دارای امنیت بالا و عدم بازشدن از سطح بیرونی
  8. استفاده از آب و هوای مطبوع و چشم انداز‌های زیبا
  9. جلوگیری از اتلاف انرژی و عایق در برابر آلودگی صوتی

انواع شیشه گیوتینی چیست

در بازار، شیشه‌های گیوتینی را، بسته به شاخص‌های متفاوتی، دسته بندی می‌کنند که در این بخش به بررسی دو دسته بندی مهم می‌پردازیم:

  1. دسته بندی بر اساس انواع سیستم ‌های شیشه ای گیوتینی: در این جا، منظورمان از سیستم‌های شیشه ای، سیستم کارکردی پنل‌ها و یا نوع شیشه‌های بکار رفته در پنجره بوده که انواع ان شامل موارد زیر است:
  • دو پنل: شامل یک پنل ثابت و یک پنل مترحرک بوده که هر کدام از آن‌ها برای پوشاندن نصف فضای پنجره هستند.
  • سه پنل: شامل یک پنل ثابت و دو پنل متحرک است.
  • چهار پنل: دارای حداقل یک پنل ثابت و چندین پنل متحرک است
  • پنج پنل: مانند پنجره چهار پنله دارای حداقل یک پنل ثابت و چندین پنل متحرک است.
  1. دسته بندی بر اساس شیوه باز شدن پنجره گیوتینی: در این نوع دسته بندی، نحوه باز و بسته شدن پنجره گیوتینی مورد دسته بندی قرار می‌گیرد:
  • پنجره برقی گیوتینی: نوعی از پنجره گیوتینی بوده که باز و بسته کردن آن بدون کمک نیروی انسان و فقط با کمک نیروی الکتریکی صورت می‌گیرد. این موتور‌های تولید شده قدرت زیادی داشته و داری چیپ‌های الکترونیکی هوشمندی هستند که در هربار باز و بسته شدن، وضعیت درزبندی و هوابندی لبه بالای پنجره برقی گیوتینی رو چک و کنترل می‌کنند.
  • پنجره دستی گیوتینی: برخلاف پنجره‌های گیوتینی برقی، در این نوع پنجره‌های گیوتینی، باز و بسته شدن شیشه با کمک نیروی دست صورت می‌گیرد و امکان آسیب به لبه‌های شیشه در هر بار باز و بسته شدن وجود دارد.
  • بازشو به سمت بالا: بخش بالایی ثابت بوده و بخش‌های پایینی به حرکت در می‌آید
  • بازشو به سمت مرکز: بخش مرکزی ثابت بوده و بخش‌های بالایی و پایینی به حرکت در می‌آیند. این نوع شیشه‌ها برای پنجره‌های سه پنل به بالا کاربرد دارد.
  • بازشو به سمت پایین: برخلاف بازشو به سمت بالا، بخش پائینی به حالت ثابت بوده و بخش‌های بالایی به حرکت در می‌آیند، این مورد از پنجره‌ها بیشترین کاربرد و فروش را دارند.

سخن پایانی

یکی از بهترین انواع پنجره‌های بزرگ و شکیل در طراحی ادارات و نمایشگاهای بزرگ، پنجره‌های گیوتینی هستند. در این مقاله از وب سایت دکوپارت۱، سعی کردیم تا با بررسی کاربرد پنجره گیوتینی و انواع آن‌ها، شما را در داشتن پنجره‌هایی زیباتر بیشتر راهنمایی کنیم.

4.8/5 امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *