مقالات

انواع پارتیشن‌ ها

decopart1 -انواع پارتیشن‌ ها-blog

آیا می‌دانستید که تنوع انواع پارتیشن ‌های جدا کننده در جهان به بیش از ده عدد می‌رسد؟! هر کدام از این پارتیشن‌ها دارای ویژگی و حالات خاصی بوده که باعث شده است تا نسبت به دیگر انواع پارتیشن‌ ها متمایز شوند. این تنوع زیاد گاها باعث می‌شود تا افراد زیادی در انتخاب پارتیشن مناسب خود دچار سردرگمی ‌شوند. حال، سوال اینجاست که که از میان تمامی ‌این پارتیشن‌ها، کدام مدل برای فعالیت و هدف شما مناسب است؟

اگر شما نیز دچار این سردرگمی ‌شده اید، در این مقاله از وب سایت دکوپارت۱، قصد داریم تا با بررسی انواع پارتیشن بندی ‌های موجود در بازار و معرفی هر کدام از آن‌ها، شما را در داشتن پارتیشن مناسب خود بیشتر راهنمایی کنیم.

انواع پارتیشن

برای آن که بتوانیم به طور تخصصی و حرفه ای تر به بررسی انواع پارتیشن‌ ها بپردازیم، تصمیم داریم تا ابتدا پارتیشن‌ها را به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم کرده و سپس به بررسی هر کدام از آن‌ها بپردازیم:

انواع پارتیشن بر اساس جنس و متریال

مهم ترین و اصلی ترین بخش در تحلیل چگونگی عملکرد پارتیشن‌ها، تحلیل پارتیشن‌ها بر اساس جنس و متریال بکار رفته در آنان است. به طور کلی، سه نوع متریال خاص در پارتیشن‌ها طرفداران بیشتری دارد:

انواع پارتیشن ‌های چوبی:

پارتیشن‌هایی هستند که بخش اصلی آن چوبی بوده و دارای مقاومتی نسبی نسبت به ضربه و فشار هستند. همچنین، به دلیل رسانایی پایین چوب در برابر صدا، برای ایجاد فضایی ساکت و آرام بسیار مناسب هستند. از مهم ترین انواع جنس چوب‌هایی که در ساخت پارتیشن‌های چوبی بکار می‌رود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ام دی اف:

ام دی اف، نوعی فراورده چوبی مصنوعی بوده به روش خشک تولید شده و دارای مقاومت نسبتا بالایی در مقابل رطوبت هستند.

نئوپان:

نئوپان محصول چوب مصنوعی از خرده‌چوب‌هایی مثل تراشه‌های کارخانهٔ اره‌کشی یا خاک‌اره به همراه رزین مصنوعی یا چسب‌های مناسب دیگر است که پرِس و فشرده شده‌ باشد. از فواید این نوع چوب‌ها می‌توان به وزن سبک و قیمت نسبتا ارزان آن‌ها اشاره کرد.

چوب گردو:

چوب گردو دارای بافتی ریز و الیاف صاف است. بافت آن تا حدی زبر و خشن بوده و گره‌ها و سایر بی‌نظمی‌های ظاهری به شکل تصادفی در بافت چوب پراکنده‌ شده‌اند.

چوب راش:

چوب راش دارای دانه‌هایی صاف با بافت ظریف و یکنواخت که عمدتاً به رنگ قرمز مایل به قهوه ای روشن با نمایی واضح و منافذی ریز است. همچنین دارای استحکام بالا و مقاوم در برابر ضربه می‌باشد.

انواع پارتیشن ‌های شیشه ای:

بدون شک، همیشه هدف از طراحی و ساخت پارتیشن‌ها، پوشاندن و مخفی کردن محیط آن سوی پارتیشن نیست. پارتیشن‌ شیشه ای، نوعی از انواع پارتیشن ‌ها بوده که به دلیل داشتن طرح‌های زیبا و ظرافت بکار رفته در ساخت آن‌ها، مشتریان زیادی را به سمت خود جلب کرده است. با اینکه از نظر حفظ حریم شخصی، این پارتیشن‌ها عملکرد بسیار ضعیفی دارند، ولی برای افزایش نظارت بر کارکنان ادارات و صنایع مختلف دارای کاربرد‌های مفیدی است.

مطالعه :  تفاوت پارتیشن فریم لس و فریم دار

از انواع پارتیشن‌های شیشه ای، این سه مورد دارای فروش بیشتری می‌باشد:

سکوریت:

نوعی از پارتیشن شیشه ای بوده که شیشه آن مقاومت بیشتری نسبت به شیشه معمولی را داشته و در برابر ضربه، احتمال نشکستن آن بیشتر است. این شیشه به شیشه سکوریت معروف است. همچمین برخی از این نوع شیشه‌ها، امکان مشاهده یک طرفه نیز وجود دارد.

مات:

باعث افزایش‌ حریم شخصی افراد آن سوی پارتیشن می‌شود.

طرح دار:

حاصل ایجاد برش‌هایی نرم و زیبا بر روی شیشه بوده که زیبایی منحصر به فردی را به محل شما می‌دهد. از این پارتیشن‌ها بیشتر در خانه‌ها و یا نمایشگاه‌ها استفاده می‌شود.

پارتیشن فلزی:

مقاوم ترین و مستحکم ترین نوع پارتیشن‌ها بوده که می‌توانند تا سال‌های سال به شما خدمت کنند. تنها بدی این پارتیشن‌ها، زیبایی کمتر نسبت به پارتیشن‌های دیگر، و امکان زنگ زدن آب در محیط‌های مرطوب است.

انواع پارتیشن از نظر قابلیت جابجایی

در برخی از محیط‌ها، بحث قابلیت باز و بسته شدن پارتیشن دارای اهمیت بسیاری است. از نظر قابلیت جابجایی، پارتیشن‌ها را به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم بندی می‌کنند:

انواع پارتیشن ثابت:

بعد از نصب و بستن مهره‌های آن، دیگر امکان جابجایی و یا باز و بسته کردن پارتیشن وجود ندارد. در صورت نیاز و درخواست مشتری، تنها راه ارتباطی میان دو سوی پارتیشن، درب‌های تعبیه شده است.

انواع پارتیشن‌ های متحرک:

برخلاف پارتیشن‌های ثابت، پارتیشن‌های متحرک به طور قطع دارای جزئی قابل تحرک بوده که از دو سوی پارتیشن قابل دسترسی است. از رایج ترین انواع پارتیشن‌های متحرک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پارتیشن ریلی

پارتیشن لولایی

انواع پارتیشن از نظر کارایی

حال که به طور حرفه ای و دقیق با انواع پارتیشن‌ ها از نظر جنس و از نظر جابجایی بیشتر آشنا شدیم، نوبت به بررسی کاربرد آن‌ها در هر بخشی از محیط اطراف ما می‌رسد. به طور کلی، محیط‌هایی که در آن از پارتیشن استفاده می‌شود به دسته بندی‌های زیر تقسیم می‌شود:

انواع پارتیشن‌ های خانه:

در خانه، معمولا هدف از ایجاد و ساخت پارتیشن‌ها، ایجاد حریم شخصی نیست، بلکه هدف بیشتر ایجاد یک تزئین و زیبایی خاص در اتاق است. به طور کلی، پارتیشن‌هایی که در خانه استفاده می‌شوند قطر کمتری داشته و جنس آن‌ها نیز از نوع شیشه ای(در حمام و سرویس بهداشتی) و یا از نوع چوبی است(مثلا برای جداسازی بخش‌های حال از پذیرایی).

انواع پارتیشن‌ های اداری و صنعتی:

اما در مورد پارتیشن‌های بکار رفته در صنایع و ادارات، قضیه متفاوت است. در ادارات و صنایع، یکی از اصلی ترین اهداف استفاده از پارتیشن‌ها، جدا کردن یک فضای بزرگ به چندین بخش کوچک است تا افراد بتوانند در بخش خود به انجام فعالیت‌های کاری خود بپردازند. به همین منظور، پارتیشن‌های به کار رفته در این نوع از فعالیت‌ها، قطر بیشتری داشته(به جهت عایق صدا بودن) و از جنس چوب و یا فلزات مختلف هستند. البته، همانطور که در بخش‌های بالاتر نیز اشاره کردیم، در برخی از موارد، مدیران از پارتیشن‌های شیشه ای برای اتاق خود و یا اتاق کارمندان خود استفاده می‌کنند، تا فرایند بازرسی افراد راحت تر صورت گیرد.

کلام آخر

تنوع پارتیشن‌های موجود در بازار باعث شده است تا بسیاری از افراد نتوانند به راحتی و با خیالی آسوده به خرید پارتیشن مورد نظر خود بپردازند و دچار سردرگمی‌شوند. در این مقاله از وب سایت دکوپارت۱، سعی کردیم تا با بررسی پارتیشن‌ها از تمامی‌جهات، شما را در داشتن پارتیشن‌هایی زیبا و مناسب فعالیت خود راهنمایی کنیم.همچنین، اگر هنوز در مورد نوع پارتیشن خریداری خود سوال دارید، می‌توان این موضوع را با کارشناسان مجموعه ما در میان بگزارید.

5/5 امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *