اصولا اکثر شیشههای به کار رفته در ساختمانهای اطراف ما به جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل ساختمان، و یا به جهت کنترل دمای داخلی خانه طراحی و ساخته میشوند. اما آیا تا به حال به شیشههایی با کاربرد و نقش تزئینی فکر کرده اید؟ یکی از جالب ترین، زیباترین و قدیمیترین روشهای بکار رفته در طراحی دکوراسیون خانهها، استفاده از شیشههای تزیینی، یا همان شیشه دکوراتیو است. اگر به تاریخ معماری ایران این شیشهها به هدف افزایش زیبایی بخشی از خانه شما درست شده و دارای ویژگیهای گسترده ای هستند.
در این مقاله از مجموعه دکوپارت۱ قصد داریم تا با بررسی مزایا و معایب شیشه دکوراتیو، انواع و ویژگی آن، شما را با این وسیلههای تزئینی زیبا و کاربردی بیشتر آشنا کنیم.
ویژگی شیشه دکوراتیو
مهم ترین ویژگیهای شیشه دکوراتیو شامل موارد زیر است:
- قابلیت رنگی بودن: از آنجایی هدف اصلی شیشه دکوراتیو، انتقال نور با کیفیت به داخل فصای خانه نیست، بسیاری از تولید کنندگان این شیشهها از رنگهای شاد و جذابی در طراحی آن استفاده میکنند.
- قطر متفاوت: به طور کلی، قطر شیشههای دکوراتیو نسبت به شیشههای معمولی متفاوت بوده و معمولا هم اندازه و یا کمتر از شیشههای معمولی است. البته اگر طراح قصد داشته باشد تا طرحهای ویژه و خاصی را بر روی شیشه تراش دهد، طبیعتا به شیشه دکوراتیو با قطر بیشتری نیاز خواهد داشت.
- طرح دار بودن: معمولا وقتی شیشههای دکوراتیو طراحی میشوند، برخی از تولید کنندگان، با استفاده از دستگاههای تراش کاری خاصی میتوانند طرحها و نقشهای زیبایی را بر روی آن ایجاد کنند. در برخی از موارد نیز میتوانید با پرداخت هزینه بیشتر، طرح مورد نظر خود را به آنها سفارش دهید.
کاربرد شیشه دکوراتیو
زیبایی و جلای منحصر به قرد شیشه های دکوراتیو باعث شده است تا بسیاری از افراد و شرکت ها از این نوع شیشه ها برای افزایش زیبایی فضای خود استفاده کنند. از مهم ترین و جذاب ترین کاربرد های این نوع از شیشه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیزاین و طراحی داخلی انواع ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری
- استفاده به عنوان نورگیر ساختمان
- تزئین لابی ساختمان ها و برج های بزرگ
- نصب به عنوان درب ورودی ساختمان، کابینت، دیوار و …
- ایجاد دیزاینی مدرن در سرویسهای بهداشتی: رنگ استفاده شده در این نوع از شیشه ها در سرویس های بهداشتی معمولا از رنگ های آبی، سفید و یا سبز تشکیل می شود.
- استفاده به عنوان پارتیشن شیشه ای و جدا کردن قسمتهای مختلف فضای داخلی ساختمان
- قابل اجرا به جهت آینه کاری سقف و دیوارها
انواع شیشه دکوراتیو
پرکاربردترین انواع شیشههای دکوراتیو معمولا به یکی از حالتهای زیر هستند:
- شیشه دکوراتیو رنگی: شیشههایی هستند که در رنگهای مختلفی توسط کارخانه و با کمک دستگاههای خاصی ساخته میشوند و هر رنگ آن دارای زیبایی منحصر به فرد خودش است. میزان شدت و تندی رنگ این شیشهها نیز قابل تنظیم است.
- شیشه دکوراتیو دوجداره: از دو لایه شیشه تخت روی هم که توسط لایه PVB به یکدیگر متصلاند ساخته شده. از مزیتهای این شیشه میتوان به زیبایی، مقاومت در برابر ضربه دارند و اشعه UV ، عایق صوتی و حرارتی بودن اشاره کرد. از معایب آن نیز میتوان به وزن زیاد آن اشاره کرد
- شیشه دکوراتیو مات: شیشههایی هستند که نور را به طور کامل از خود عبور نمیدهند و بنابراین از آنها بیشتر برای تزیین مکانهایی مانند حمام و دستشویی استفاده میشود.
- شیشه چاپ دکوراتیو: غیر شفاف و رنگی است. میتواند تک جداره یا دو جداره باشد. ازشیشههای چاپ دار میتوان برای پر کردن فضای خالی بین طبقات و اتاقها، کابینتها و ویترین استفاده کرد
- شیشه سندبلاست دکوراتیو: همانطور که از نام این شیشهها نیز مشخص است، طرز ساخت این شیشهها به طوری است که از پاشیدن ماسه به روی شیشه ساخته میشود. از این شیشه ها نیز بیشتر برای پوشاندن و مات کردن دیواره های تزئینی در سرویس های بهداشتی و حمام ها استفاده می شود.
- شیشه لاکوبل دکوراتیو: شیشه ای است که پس از طی عملیات رنگ شدن توسط کارخانه قابل ارائه به شما می باشد. شیشه لاکوبل رنگی به دو صورت مات و شفاف در بازار موجود است.
در نهایت شیشههای بکار رفته در جای جای ساختمانها صرفا جنبه محافظتی نداشته و برخی از آنها برای افزایش زیبایی خانه تعبیه میشوند.