آشنایی با شیشه رفلکس
یکی از مشکلاتی که در پنجره و شیشه های اکثر خانه و ساختمان ها وجود دارد، بحث عدم وجود حریم شخصی افراد است. همانطور که می دانیم، شیشه ها موادی هستند که به شما اجازه می دهند تا از هر طرف، آن سوی شیشه را مشاهده کنید. برای رفع این مشکل، شیشه های رفلکسی به کمک ما آمده اند.
در این مقاله از وب سایت دکوپارت۱ قصد داریم تا با بررسی همه چیز در مورد شیشه های رفلکسی، شما را با این شیشه های پرکاربرد بیشتر آشنا کنیم.
شیشه رفلکس چیست
به طور خلاصه و کلی، شیشه رفلکسی، که به آن آینه یک طرفه یا شیشه آینه ای نیز می گویند، نوعی شیشه بوده که سمت بیرونی آن دارای پوششی بازتابنده است. این پوشش به شیشه اجازه می دهد تا نور را منعکس کند و میزان گرما و تابش نور وارده به ساختمان را کاهش دهد. این تکنولوژی جذاب به شما اجازه می دهد تا بیرون ساختمان را مشاهده کنید، بدون آن که دیگر افراد بتوانند از آن سو به درون خانه دسترسی داشته باشند!
از آن جایی که بهره وری انرژی و کاهش هزینه های وسایل سرمایشی در مکان های عمومی دارای اهمیت بسیار بالاتری است، از شیشه های انعکاسی بیشتر در ساختمان هایی مانند ادارات، هتل ها و بیمارستان ها استفاده می شود. همچنین، همانطور که در پاراگراف بالاتر نیز اشاره کردیم، به دلایل مسائل حفظ حریم خصوصی افراد، از این شیشه ها در برج های مسکونی و یا حتی ساختمان های معمولی نیز استفاده می شود.
انواع شیشه رفلکس
- شیشه رفلکس دوجداره : شیشه رفلکسی دوجداره نوعی از شیشه بوده که لایه درونی آن معمولی بوده ولی لایه بیرونی آن به صورت رفلکسی است. این شیشه ها علاوه بر داشتن داشتن مقاومت بالا و رفلکسی بودن، از ورود گرد و غبار و صدا به درون فضا نیز جلوگیری می کند.
- شیشه رفلکس سکوریت : یکی از مقاوم ترین نوع شیشه ها، شیشه های سکوریت هستند. این نوع شیشه ها علاوه بر داشتن خاصیت رفلکسی، در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند. از این شیشه ها بیشتر در برج های بلند و یا ادارات استفاده می شود.
- شیشه رفلکس لمینت : به طور خلاصه، لمینت از جنس موادی به نام سی جی پی و یا پی وی بی بوده که استفاده از آن ها باعث می شود تا در هنگام شکستن شیشه، ذرات آن از هم دیگر جدا نشوند.
- شیشه رفلکس طرح دار : نوعی شیشه رفلکسی است که برای تولید آن باید ابتدا شیشه را برش داد و سپس با استفاده از دستگاه های خاص روی آن طرح ایجاد کرد. همچنین، برخی از دستگاه ها نیز هستند که می توانند بر روی آن حکاکی نیز انجام دهند.
- شیشه رفلکس اسید کاری شده : نوعی بسیار پیشرفته از شیشه های رفلکسی بوده که برای تولید آن ها از اسید های مخصوص شیشه به همراه دستگاه کاتر پلاتر و پمپ فشار قوی استفاده می شود.
- شیشه رفلکس سوپر : همان شیشه رفلکس معمولی بوده، با این تفاوت که میزان آینه آن ها بیشتر است. میزان رفلکس این شیشه ها به قدری زیاد است که استفاده از آن ها برای برخی از ساختمان ها و مکان های خاص ممنوع است!
- شیشه رفلکس هوشمند : طرح دیگری از شیشه های رفلکس بوده که با کمک یک ریموت خاص، شیشه از حالت مات به براق یا برعکس تبدیل می شود! این تبدیل شدن شیشه به حالت های مختلف با کمک نیروی الکتریسیته رخ می دهد.
مزایا شیشه رفلکس
- افزایش حریم خصوصی افراد درون ساختمان
- افزایش بهره وری انرژی(به دلیل کاهش ورود گرما به درون ساختمان)
- طراحی و ایجاد فضایی زیبا و مدرن برای نمای ساختمان
- محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش(یکی از علت های اصلی سرطان پوست، اشعه ماوراء بنفش است)
- کاهش هزینه های گرمایشی و سرمایشی
معایب شیشه رفلکس
- ایجاد بازتاب خیره کننده برای افراد خارج از ساختمان (به خصوص رانندگان و یا حتی خلبان ها!)
- هزینه نصب و اجرای بالاتر نسبت به شیشه های دوجداره و یا معمولی
- محدود کردن دید از داخل ساختمان
- برای حفظ خواص بازتابی شیشه های رفلکسی، باید هر چند وقت یک بار آن ها را تمیز و نگه داری کنید.
شیشه رفلکس چگونه ساخته می شود
یکی دیگر از بحث های مهم در مورد شیشه های رفلکسی، بحث نحوه ساخت آن هاست. به طور کلی، نحوه ساخت شیشه رفلکسی به صورت زیر است:
- ساخت شیشه مورد نظر : قبل از رفلکسی کردن شیشه، باید ابتدا خود شیشه را بسازیم، بسته به مدلی که مد نظر دارید، شیشه شما نیز متفاوت خواهد بود. به طور مثال، نحوه ساخت شیشه سکوریت با نحوه ساخت شیشه اسید کاری شده کاملا متفاوت است
- اعمال پوشش رفلکسی : پوشش بازتابنده روی شیشه می تواند از مواد مختلفی از جمله نقره، آلومینیوم، نیترید و یا کروم ساخته شود. هرچه پوشش اعمال شده ضخیم تر باشد، شیشه رفلکس بیشتری خواهد داشت.
- به پوشش اجازه دهید تا به طور کامل خشک شود.
- بازرسی نهایی و اطمینان از کامل بودن رفلکس شیشه.
کلام آخر
در این مقاله از پارت باران سعی کردیم تا با بررسی همه چیز در مورد شیشه های رفلکسی، شما را در داشتن پنجره ها و شیشه هایی ایمن و زیبا بیشتر راهنمایی کنیم.