شیشه لمینت نوعی شیشهی ایمنی محسوب میشود که شامل دو و یا تعداد بیشتری از لایهی شیشه است که همراه با لایههایی از جنس طلق PVB (پلی وینیل بوتیرات) است. این شیشه با طی کردن پروسه فشار و گرما به دست میآید و دارای خاصیتهای منحصر به فردی بوده و کاربردهای خاص خود را دارد.
به دلیل وجود طلقهای پلی وینیل بوتیرات در بین لایههای این شیشه، بعد از شکسته شدن شیشه از فرو ریختن قطعات شیشه جلوگیری میکند، زیرا طلق مانند لایهای چسبناک عمل کرده و از جدا شدن و افتادن قطعات خرد شده و شکستهی شیشه جلوگیری خواهد کرد. در ادامه این مقاله دربارهی کاربرد و خصوصیات شیشه لمینت با شما صحبت خواهیم کرد؛ پس اگر میخواهید اطلاعات لازم را دربارهی این نوع شیشه به دست آورید تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
خصوصیات شیشه لمینت
مهمترین شاخصهی این نوع شیشه، عدم فروپاشی آن در هنگام شکستن است. به این معنا که در اثر ضربه و شکستن آن، قطعات و خرده شیشههای آن جدا نشده و فرو نمیریزد. همانطور که میدانید شیشهها معمولی پس از شکسته شدن، به قطعات کوچک و بزرگ زیادی تبدیل شده و فرو میریزند که باعث خسارات جانی و مالی زیادی میشوند این در حالی است که شیشه لمینت پس از شکستگی فروریزشی ندارد. علاوه بر این، این شیشه در برابر ضربه و حرارت نیز نسبت به شیشههای عادی مقاومتر است.
طلق PVB موجود در این نوع شیشه، موجب میشود که تا حد زیادی عایق صوتی نیز باشد و همچنین از ورود اشعهی UV نیز جلوگیری میکند.
بنابراین اگر بخواهیم بهطور خلاصه خصوصیات شیشه لمینت را برشمریم، امنیت، عایق مناسب حرارتی و صوتی و عدم عبور اشعه UV، جزو اصلیترین ویژگیهای این نوع شیشه محسوب میشوند.
انواع شیشه لمینت
شیشه لمینت در انواع مختلفی تولید میشود، که هر مورد کاربرد خاص خود را دارد. ضخامت شیشه لمینت، نوع شیشهی بهکار رفته در لایههای آن و همچنین تعداد لایههای شیشه آن، تعیین کنندهی مقاومت این نوع شیشه هستند. مهمترین انواع این نوع شیشه عبارتاند از:
شیشه رنگی: از نوع رنگی آن به خاطر زیبایی آن برای نمای ساختمان و ساخت دکوراسیون داخلی منزل استفاده میشود.
سهبعدی: امروزه در کشورهای اروپایی از طرحهای سه بعدی برای زیباتر کردن این نوع شیشه استفاده میکنند.
طرحدار: نوع طرحدار این شیشه از تکنولوژی جسمهای میان شیشهای که دارای تنوع بسیار زیادی است، تولید میشود.
ضدگلوله: همانطور که از اسم شیشه لمینت ضد گلوله معلوم است، این شیشه مقاومت بسیار زیادی دارد و حتی در برابر شلیک گلوله نیز مقاوم است. این مدل، بهترین شیشه لمینت از لحاظ مقاومت بوده از آن در طلافروشیها، برای ساخت ویترین، موزه و مکانهای دیگر که امکان دارد مورد سرقت قرار گیرند، استفاده میکنند.
کریستال: از مدل کریستالی که از سه نوع شیشهی سوپر کلیر، فلوت و کریستال تشکیل شده است، برای ساخت ویترین طلافروشی به کار برده میشود.
فتولمینت: در نوع آخر از شیشه لمینت، فتولمینتک یا همان شیشه فتولمینت، یک عکس یا طرح گرافیکی در آن و در میان لایههای آن قرار داده میشود. از این نوع شیشه میتوان برای چاپ عکس و طرح بر روی شیشه در زمان تولید فتولمینت استفاده کرد.
کاربرد شیشه لمینت
از کاربردهای شیشه لمینت میتوان به استفاده آن در ساختمانهای مسکونی اشاره کرد؛ زیرا علاوه بر مقاومت و ایمنی بالا، نوعی عایق صوتی نیز به شمار میآید. بنابراین استفاده از این شیشه محیطی امن و آرام و بی سر و صدا را برای زندگی در ساختمانهای مسکونی به وجود میآورد. همچنین با وجود طلق PVB در این نوع شیشه، اشعههای مضر فرا بنفش کنترل شده و خطرات ناشی از آن کاهش مییابند که این موضوع باعث ارتقای سطح سلامت افراد میشود؛ اما باید به این نکته اشاره کرد که مقاومت شیشه لمینت در برابر آب کم است و در صورت تماس طولانی مدت این نوع شیشه با آب، باعث لایهبرداری و کاهش مقاومت شیشه میشود.
از کاربردهای دیگر این شیشه میتوان به استفاده در بیمارستان، مجتمعهای اداری و تجاری نیز اشاره کرد. در مکانها از این نوع شیشه برای ساخت کفپوش شیشهای برای افزایش زیبایی ساختمان استفاده میکنند. لازم به ذکر است که از این شیشه برای ساخت شیشه ماشین و خودروها استفاده میشود، زیرا در سانحهی تصادف، ایمنی سرنشینان را افزایش داده و خسارت های جانی را تا حد ممکن کاهش میدهد. از دیگر کاربردهای این نوع شیشه، میتوان به چراغ های سقفی، آکواریوم، نرده شیشهای، پله شیشهای، کف شیشهای، ساخت شیشههای ضدگلوله و نمای شیشهای ساختمانهای مرتفع، اشاره نمود.
جمع بندی
در این مقاله درباره شیشه لمینت و خصوصیات آن، با شما صحبت کردیم. برای طراحی و اجرای بهترین دکوراسیون داخلی، با همکاران ما در مجموعه دکوپارت۱ تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما مشتریان گرامی هستند.