یک نوع پرکاربرد از شیشه ها شیشه کانتر یا همان شیشه گیشه است که برای جداسازی فضای میان کارمند و ارباب رجوع بر روی میز متصدی قرار می گیرد، در واقع به عنوان پارتیشن شیشه ای از آن ها استفاده می شود. از این نوع شیشه ها در مکان های عمومی مختلفی نظیر بانک ها، اداره جات خصوصی و دولتی، صرافی ها، بیمارستان ها و… استفاده می کنند.
شیشه های کانتر اشکال مختلف و متنوعی دارند و تولید آنها در مدل های گوناگون از جمله مستطیل، دایره ای، مربع شکل، و یا نیم دایره صورت می گیرد. بر اساس سفارش و درخواست مشتری، ممکن است مدل کانتر و جنس و ضخامت آن متفاوت باشد. در ادامه مطلب به معرفی انواع مختلف این نوع از شیشه، کاربردهای آنها، مزایا و معایب و همچنین ارتفاع مناسب آنها اشاره می شود.
انواع شیشه کانتر
کانترهای شیشه ای صاف:
این نوع کانترهای شیشه ای از معمول ترین و پرکاربردترین نوع کانتر های شیشه ای هستند. این نوع کانترها معمولا در مکان های پر مراجعه مانند بانک ها، بیمارستان ها و داروخانه ها نصب می شوند. این کانترها شیشه هایی مقاوم و سکوریت با کیفیت هستند که نصب آنها به شکل عمودی بر روی میز صورت می گیرد.
کانترهای شیشه ای دکه ای:
کاربرد این نوع کانترها برای فضاهایی است که حضور افراد متفرقه در قسمت داخل گیشه کاملا ممنوع است.
کانترهای شیشه ای مکعب:
این نوع کانترها اغلب در اداره جاتی استفاده می شود که مشغله کارمندان و متصدی ها در آن زیاد است و معمولا افراد زمان زیادی را در اداره مشغول هستند.
کانترهای شیشه ای کرو و دایره:
این نوع کانتر شیشه ای اغلب در اداره جات، برخی طلا فروشی ها و منازل مسکونی نصب می شود. این کانتر علاوه بر جنبه زیبایی و تزئینی، محیط داخل را از محیط بیرونی جداسازی و ایمن می کند.
کاربرد شیشه کانتر
فارغ از کاربرد کانتر در اداره جات، معمولا کاربرد شیشه کانتر در ساختمان های مسکونی برای تفکیک فضا است. برای مثال در ساختمان ها برای جداسازی فضای آشپزخانه و همچنین میز آشپزخانه از پذیرایی، از کانتر استفاده می شود. کانتر شیشه ای می تواند محل مناسبی را برای سرو غذا نیز مهیا کند.
علاوه بر این در مکان ها و منازل مسکونی با متراژ کوچک، از یک کانتر شیشه ای می توان برای ایجاد محلی دنج و آرام و مناسب برای استراحت روزانه استفاده می شود. همچنین این نوع شیشه ها برای دوش حمام نیز کاربرد دارد.
مزایا و معایب شیشه کانتر
شیشه های کانتر مزایای زیادی دارند که به سبب آن، در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. در مقابل از معایب محدودی مانند قیمت بالاتر نسبت به شیشه های معمولی برخوردارند که در مقابل مزایای آن چندان به چشم نمی آید. مهمترین مزایای آن شامل موارد زیر است:
- فاصله ای مناسب بین متصدی و ارباب رجوع ایجاد می کند.
- یک فضای مناسب برای آزادی عمل و تمرکز حواس برای متصدی جهت انجام وظایف فراهم می سازد.
- از انتشار میکروب و ویروس بین متصدی و مراجعه کنندگان جلوگیری می کند.
- سبب ایجاد ارتباط چشمی و کلامی بهتر و راحت تر نسبت به انواع مختلف متریال دیگر می شود.
- ظاهری زیبا، تمیز و شفاف دارد.
- از ورود نور طبیعی و مناسب جهت عبور نور به داخل کانتر یا گیشه جلوگیری نمی کند.
- یک مانع کاربردی و مناسب به منظور پیشگیری از ورود گرد و غبار و خاک به داخل گیشه ایجاد می کند.
- ایمنی بالایی دارد و سبب پیشگیری از دسترسی مشتری و مراجعه کننده به داخل گیشه می شود.
شیشه های کانتر در چه ارتفاعی مناسب است و از چه شیشه ای استفاده می گردد
معمولا از جنس شیشه سکوریت ده میل برای تولید کانتر شیشه ای بهره گیری می شود. با این حال می توان بر اساس محل مورد استفاده و با توجه به سفارش مشتری، ضخامت و جنس شیشه را تعیین کرد. برای مثال معمولا از جنس لمینت و ضد گلوله این شیشه ها در برخی از صرافی ها وطلا فروشی ها استفاده می شود. این در حالی است که ممکن است ضخامت این شیشه ها در اداره جات معمولی و متوسط حتی کمتر از ده میل باشد.
ارتفاع شیشه های کانتر را نوع آنها تعیین می کند. معمولا کانترهای صاف تا سقف ارتفاع دارند. با این حال ممکن است این کانترها در برخی از مکان ها تنها تا محدوده خاصی امتداد داشته باشند و صرفا به منظور عدم دسترسی مراجعه کننده به قسمت متصدی نصب شوند.
کانترهای مکعبی و دکه ای نیز معمولا محیط داخل خود را به صورت کامل پوشش می دهند. در واقع این کانترها ارتباط محیط داخل با بیرون را به طور کامل قطع می کنند. همچنین بسته به سلیقه افراد ممکن است ارتفاع این نوع از شیشه ها مورد استفاده در منازل مسکونی و محیط های معمولی، متفاوت باشد.
جمع بندی
در این مطلب از مجموعه دکوپارت۱ به بررسی کامل شیشه کانتر، انواع، کاربرد، مزایا و معایب و همچنین ارتفاع آنها پرداخته شد. شیشه های کانتر نوعی پرکاربرد از شیشه ها هستند که در انواع مختلف تولید شده و معمولا جهت جداسازی فضای میان متصدی و مراجعه کننده نصب می شوند.
انواع پرکاربرد شیشه های کانتر شامل شیشه های صاف، دکه ای، مکعب و کرو و دایره می شود. هرکدام از این نوع شیشه های کانتر مزایا و معایبی دارند و برای استفاده در محیط های خاصی طراحی شده اند.