معمولا وقتی میخواهیم درب یخشی از خانه و یا ساختمان خود را تعویض کنیم، به دنبال دربهایی میگردیم که پوشش مناسبی داشته باشند، از آن سوی غیر قابل دید باشند و بتوانند از لحاظ امنیتی نیز نیازهای مارا برآورده سازند. اما همیشه موضوع این طور نیست؛ گاهی اوقات، دربها صرفا وسایلی هستند برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و دیده شدن آن سوی درب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله از مجموعه دکوپارت۱، قصد داریم تا با بررسی انواع درب شیشه ای کشویی موجود در بازار و قابلیتهای هرکدام، شما را با این نوع دربهای شیشه ای بیشتر آشنا کنیم.
یکی از بهترین نوع دربها که میتواند هم دو سوی محوطه شما را نشان دهد و در عین حال از ورود گرد و غبار و یا صدا به درون فضای مورد نظر شما جلوگیری کند، دربهای شیشه ای هستند. از میان این نوع دربهای شیشه ای، یکی از پرکاربرترین نوع درب شیشه ای، درب شیشه ای کشویی است. این دربها نسبت به دیگر انواع دربهای شیشه ای دارای قابلتیهای منحصر به فردی هستند که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
درب شیشه ای کشویی چیست
به طور کلی، درب شیشه کشویی نوعی از دربهای شیشه ای بوده که به همراه یک قاب فلزی بر روی یک ریل و یا پایه ای نصب شده و به باز و بسته شدن میپردازد. برخلاف تصور، فرایند نصب و راه اندازه آنها به هیچ وجه دشوار نبوده و با چند حرکت ساده، و به مانند دربهای معمولی، قابل اتصال و یا جدا شدن است.
همچنین، در مورد قیمت آنها نیز نمیتوان به طور دقیق مقایسه و یا اظهار نظر کردن چرا که بسته به نیاز شما و مدل درب شیشه ای کشویی که انتخاب میکنید، هر درب شیشه ای میتواند قیمت متفاوتی داشته باشد و از ارزان، تا حتی گران تر از دربهای فولادی متغیر باشد.
معایب و مزایای شیشه کشویی
مانند تمام انواع دربها، دربهای شیشه ای کشویی نیز دارای مزایا و معایبی هستند که مهم ترین و پراستفاده ترین انها شامل موارد زیر است:
مزایای درب شیشه ای
- قابلیت بازرسی و بررسی ساده تر از افراد داخل اتاق
- جلوگیری از عبور گرد و غبار و صدا به درون فضای اتاق
- قابلیت شست و شوی ساده
- نصب و راه اندازی ساده تر
- هزینه ارزان تر نسبت به دربهای چوبی و یا آهنی
معایب درب شیشه ای
- کم رنگ شدن بحث حریم شخصی
- مقاومت پایین در برابر ضربه
- نشان دادن سریع لکه و کثیفی موجود در آن
- غیر قابل استفاده برای دربهای اصلی مراکز اداری و خانهها
انواع درب شیشه ای کشویی
درب کشویی دستی:
نوعی از دربهای کشویی استاندارد بوده که باز و بسته شدن آن با کمک نیروی درست صورت میگیرد. معمولا، در این نوع دربهای شیشه ای کشویی، فرد نصَاب باید در نصب درب تبحر کافی را داشته باشد و از پایههایی استفاده کند که با چند بار باز و بسته کردن آن دچار آسیب و اصطکاک نشوند.
درب کشویی اتوماتیک:
مانند دربهای کشویی دستی بوده، با این تفاوت که در باز و بسته شدن آن، نیروی انسان مورد نیاز نیست، و نیروی آن توسط انرژی الکتریکی تامین میشود. در مورد مصرف برق این نوع از دربها اصلا لازم نیست نگران باشید چرا که در صورت خرید درب از مکانی مناسب، میتوان درب را طوری نصب کرد که بازدهی و سرعت باز و بسته شدن درب بیشتر شود.
درب کشویی ریلی:
در این نوع دربهای شیشه ای، قطعه شیشه ای به دور قابی محکم و فلزی قرار گرفته که آن قاب نیز بر روی ریلی قرار میگیرد و سپس به باز و بسته شدن میپردازد. در طراحی درب کشویی ریلی، وجود ریلهای مناسب و با کیفیت در عملکرد درب تاثیر بسزایی دارد.
درب کشویی بای پس:
و اما جذاب ترین نوع دربهای شیشه ای کشویی! دربهای کشویی بای پس دربهایی هستند که به صورت دو تایی هستند و برای باز کردن یک سمت آن، درب به سمت دیگر رفته و سمت دیگر بسته میشود. برای آن که حرکت کردن دو درب با یدگیر اختلال ایجاد نکند، برای دو درب از دو لولای جداگانه استفاده میشود. از این نوع دربها معمولا برای جداسازی بخشهای مختلف زیر زمین استفاده میشود.
درب کشویی جیبی:
یکی از خلاقانه ترین و جالب ترین نوع دربهای شیشه ای کشویی هستند چرا که درب به صورت توکار در دیوار قرار گرفته و در هنگام نیاز میتوانید به طور کامل آن را در درون دیوار کناری آن پنهان کنید! طرز کار این دربها به این صورت است که ابتدا باید بخش سمت راست و یا چی درب از دیوار خالی شود و درب به همراه ریل آن در درون دیوار قرار گیرد.
درب کشویی تاشو:
این نوع دربها از دو یا سه بخش کتابی تشکیل شده اند و در مورد شیشه ای کاربرد چندانی ندارد.
درب کشویی دوش:
دربهای کشویی بسیار پرکاربردی هستند که از نوع استاندارد و یا بای پس بوده و از آنها در حمام و یا دستشویی خانهها استفاده میشود. معمولا شیشههای بکار رفته در آنها از نوع مات و یا طرح دار است.
جمع بندی
یا توجه به موارد گفته شده در بخش های بالاتر، می توان نتیجه گرفت که از این نوع درب ها در موارد مختلفی به دلیل کاربرد های مختلف استفاده می شود. امیدواریم با کمک این مقاله از دکوپارت۱ (مرکز نصب پارتیشنن شیشه ای) توانسته باشیم شما را با انواع درب شیشه ای کشویی و کاربرد هرکدام بیشتر آشنا کرده باشیم.